» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Omnipotent uppdatering
den 10 mars 2010
Här följer en kortare uppdatering av klubben och dess medlemmars aktivitet på senare tid.

I Div. 1 södra har Växjö-Glasriket SA lyckats gå upp i delad serieledning efter en lätt heroisk insats mot Västervik som besegrades med 5-3. 3 av poängen togs på övertygande vis av glasrikartrion Percy, Emil och Patrick. Läs mer om matchen på http://www.smp.se/nyheter/lessebo/schack-infor-publik-pa-kosta-boda-art-hotel%281801628%29.gm. Serien kommer att avgöras om knappt två veckors tid i en direkt seriefinal mot Team Malmö som i kraft av bättre partipoäng endast behöver ett oavgjort resultat för att avancera till superettan. Spännande värre.

Det har även varit viss individuell aktivitet under våren, kanske främst från Angelina i vanlig ordning. I helgen belade hon tredjeplatsen i flick-SM:s högstadieklass, endast överträffad av ärkerivalerna Linda Åström och Jessica Bengtsson. I Västgöta Open belades en delad 18:e plats med starka 4,5 av 8 i hård konkurrens.

Även Emil har spelat en del och deltar efter sin emigrering till Lund i stadens öppna mästerskap Lund Open. Där har han fått en förträfflig start och har 4,5/5 poäng och leder turneringen ensam med en hel poängs marginal före duon Linus Olsson och Hans Frisk. Denna turnering följs med fördel på www.lask.se.

I Växjös KM som just dragit igång deltar Herr Pellelusk i egen hög person och har såvitt tabellen vittnar om tagit 50% efter två ronder, även om undertecknad misstänker att tabellen haltar en smutta. Följ denna turnering på http://www.vaxjoschackklubb.se/2010/KM2010.asp

Om jag mot alla odds missat något extremt viktigt, var icke rädd att påtala saken, förslagsvis i vårt för närvarande liiiite för inaktiva forum. Trevlig snösmältning, allesammans.

/Bränke Lastbil