» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
SchackSM 2008 i Växjö - För De Med Klös I Hjärnan
den 27 juni 2008
Åh herregud och vad är det frågan om och kan det verkligen vara möjligt. Imorgon lördag den 28 juni så börjar det legendariska, mytomspunna och något omdebatterade SchackSM i Växjö.
I första veckan spelar som följer:

Emil Lindahl 2177 i JuniorSM
Vad kan vi hoppas på här egentligen? Detta är verkligen mandomsprovet för Emil Lindahl rent schackligt. Ska han hålla mot dessa underrankade och farliga juniorer? Mitt heta tipp är en klar tredjeplats.
Styrka: Svårslagen och säker
Svaghet: Lika lättpreppad som en Thanksgivingkalkon

Angelina Fransson 1786 i kadettSM
Vårt stjärnskott från Lessebo. En sprudlande talang som gjort en fantastisk insats i serien detta år. Är oerhört underrankad och har goda chanser att ta hem hela tjottaballongen.
Styrka: Slog Anton Gummesson på tid i Minnesturneringen
Svaghet: Har en tendens att vinna för snabbt

Anton Gummesson 1808 i klass 1
Halvsopan som gått på stiltje i två år och vars senaste bedrift var att bli given dam i tre partier i startskottet ska återigen tampas med de stora. Kommer hans bristande schackliga förståelse verkligen hålla mot dessa högre rankade spelare eller kommer allt falla pladask på fläsket han bär?
Styrka: En lurig jävel
Svaghet: Dålig schackspelare

Marcus Johnsson 1875 i klass 2
Ett snart gammalt nyförvärv från Ingelstad som visat sin farlighet på seriematcherna i år. Har legat över 2000 men schackverksamheten har fått stå tillbaka för ansvar och gott förädraskap. Kommer hans motståndare visa Markus vart skåpet ska stå eller kommer det skita i det blå?
Styrka: Luriga öppningar, farlig och aggresiv
Svaghet: Måhända en smula rostig men inte så att det syns

Så, med dessa Glasrikare i första veckan ser vi fram emot vackra och välspelade partier med påtaglig vinst. Till nästa vecka kommer SM få andra besök från Glasriket värdigt att nämnas då!
Schack Matt
Vid Tangenterna:
Anton Gummesson