» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Segertåget rullar på - Vinst mot Eksjö/Aneby
den 19 februari 2008
Här kommer ett något försenat referat kan tyckas, och varför det? Jo, det är bara för att det är så. För drygt två veckor sen hade vi fått besök av Eksjö/Aneby för spel i seriens femte rond. Vi hade återigen ett i stort sett ordinarie lag och med detta också ett visst försprång i genomsnittsrankingen.

Matchen började lite trevande för Glasrikarnas del bortsett från toppborden där Percy fick ett tidigt och kanske något dubiöst kvalitetsoffer mot sig. Patrick på andrabord spelade hårt och vimsigt (faktiskt nerdrogad på smärtstillande) och stod tidigt väldigt bra. Andra bullar var det för 88-gänget där undertecknad inte fick direkt fantastisk kompensation för ett bondeoffer. Anton stod väl ok men fick inte ut någonting av öppningen och Hjerpe drog tidigt på sig en isolerad dubbelbonde. Pierres motståndare bytte dam tidigt och ett remiaktigt slutspel borde uppkommit, men Pierre tänkte lattja till det och bytte två pjäser för torn vilket väl egentligen var sådär. Marcus parti har jag ganska dålig koll på men jag tyckte han stod helt okej inledningsvis tills han tvingade sig själv att byta bort sin vitfältare och tillåta lite jobbigheter på sin kungsflygeln. Angelina spelade säkert som vanligt och kom bra ut ur öppningen.

Först klar var Patrick som innan tidskontrollen effektivt utnyttjat sin fördel och omsatt den till en enkel vinst. Kort därefter var också Angelina färdig, hennes motståndare offrade en pjäs men räknade helt fel och detta i kombination med att hans tid var minst sagt sådär avgjorde partiet. Sedan var det min tur att bli klar, jag hade spelat för en vinst som aldrig ens var speciellt nära och stod således välförtjänt skitdåligt och hade dessutom en jobbig tidsnöd. Min sista chans var egentligen att försöka provocera fram ett något förhastat mattangrepp vilket min motståndare också gick in i, detta gjorde tyvärr för hans del att han blev pjäs under och tvingad att ta ut remischackar. Percy på förstabordet det härliga lyckades konsolidera sin fördel och smaskade in en tredje fullpoängare. Med 3.5-0.5-ledning såg det väl lovande ut, även om det snart visade sig att varken Marcus eller Hjerpes partier skulle gå att hålla. Detta innebar att det hängde på Antons och Pierres partier. Anton hade ett tornslutspel med merbonde och Pierre satt och tragglade med torn och några bönder mot springare och löpare och någon bonde mindre. Antons parti visade sig snart vara en relativt lättinvirad vinst medan Pierres motståndare gjorde något desperat vinstförsök vilket mest resulterade i att remin var mer säker än någonsin förut.

Slutresultatet skrevs således till 5-3 och GSK leder alltjämt serien 2 matchpoäng före Hultsfred. På söndag är det den nästsista ronden och match mot SK Framåt. Efter den matchen ska jag försöka hosta upp ett referat som inte präglas av feberyrsel och satan-mentalitet över Västgöta Open.

GSK - Eksjö/Aneby II 5-3

Bordsresultat:

1. Percy Fransson, 2212 - Håkan Åkvist, 2102 1-0
2. Patrick Fransson, 2135 - P-O Nordström, 2029 1-0
3. Emil Lindahl, 2021 - Johan Åkerhed, 1937 ½-½
4. Pierre Fransson, 1973 - Glenn Karlsson, 1820 ½-½
5. Marcus Johnsson, 1920 - Roger Karlsson, 1810 0-1
6. Anton Gummeson, 1800 - Bengt Eriksson, 1746 1-0
7. Victor Hjerpe, 1668 - Jan Johansson, 1740 0-1
8. Angelina Fransson, 1644 - Hans Larsson, 1667 1-0

Vid cheeseburgaren: Jag.