» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Veni, Vidi, Vici i Växjö?
den 24 november 2005
Blixt-DM spelades detta år i Växjö bredvid sjön med ett lika fantastiskt namn. GSK var regerande mästare i lagdisiplinen och andralaget hade ett brons att försvara. När vi kom dit så märkte vi ganska snart att det inte skulle bli någon dans på rosor med Eksjös lag på besök. På förstabord spelade där en ganska färsk SM-grupp deltagare i Per Vernersson. Där efter kom Dennis Miskulin och Christoffer Krantz, också dom i seniorelit i Småland.

Tävlingen inleddes med ett derby då GSK I mötte GSK II i en match som slutade med 5½-2½ i förstalgets favör. Efter detta resultat för förstalaget, som för övrigt bestod av 3xFransson med Percy, Patrik och Pierre + Jörgen "Kvicke Blixten" Blixt, har jag mindre kännedom om deras resultat efter som undertecknad spelade i vårt gemytliga andralag. För vårat lag som utgjordes av Emil, Anton, Björn och Victor, gick det mycket bra i andra ronden då vi besegrade Västerviks starka förstalag med 5-3. Ett par ronder senare ställdes vi emot Växjös andralag och en utmaning från den gode Alf Isaxon:

- Nu ska vi allt se vilka som har det bästa andralaget i Småland!

Detta skulle han inte sagt för nu tände det sömniga GSK-laget till och vann med lagom trevliga 7-1. Ronden därpå besegrades för övrigt också Växjös förstalag med 5½-2½ vilket var minst lika trevligt. I sista ronden spelade GSK I final mot Eksjö men här var det stopp för ångvältandet och man förlorade med 5½-2½. Slutställningen således:

1.Eksjö
2.GSK I
3.Västervik (En halv poäng före GSK II, skyll på GSK I att vi inte hade 2 pallplaceringar =)
4.GSK II
5.Växjö I
6.Växjö II

I den efterföljande individuella tävlingen ställde GSK upp med 6 deltagare - Percy, Patrik, Björn, Anton, Emil och Victor. Från början blev vi indelade i 4 grupper a' 5-6 spelare. Från dessa gick 3 vidare till A-final och resten fick nöja sig med B-final. Från gruppspelet avancerade alla till A utom Victor som efter en rejäl dos otur mot vår egen Percy och Västerviks duktige John Fritz fick nöja sig med B-gruppen. I B-gruppen visade sig motståndet vara allt för enkelt för vår skickliga Victor som trots en och annan pik om att "ständigt vinna på tid" lekte staketbyggare och plockade 11/11 poäng, starkt!

A-gruppen som höll väldigt hög klass (lägst rankad 1743, högst 2516) visade sig bli oerhört spännande trots Per Vernerssons närvaro. Det var väldigt varierade resultat för GSK men sammanfattningsvis bra! Anton hade ingen vidare dag och slutade på 12 och sistaplatsen med 1/11. Därefter följde Emil på en 10-placering med 3/11. Sedan följde i tur och ordning, rätta mig är om jag har fel, Björn Ottosson (osäker på placering) 6/11 - väldigt starkt lirat med vinst mot Dennis Miskulin som höjdpunkt. Sedan kom Percy 4a som hade varit en andraplats om han spelat dugliga gambitar och inte dragit på sig en förlust mot Emil. På en mycket fin andraplats finner vi Patrik som enligt egen utsago var i dålig form tills vi fick reda på att han legat i hårdträning en hel vecka innan. Vann tävlignen gjorde till sist Per trots 2 förluster mot sina klubbkamrater, på tredjeplats kom Christoffer Krantz som hade vinsten i sina händer men efter en blixtduell i sista partiet lyckades han inte hinna matta men eftersom moståndaren inte hade några pjäser kvar blev det remi. Slutledningsvis anser jag att Lördagen var givande med mestadels fina resultat för GSK!

Snart är det jul och kom på klubbkvällarna. MVH Emil