» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Åsedaskolan snubblade på mållinjen i DM för skollag
den 13 mars 2004
Åsedas skollag bestod liksom förra året av Anton Gummeson, Emil Lindahl, Victor Hjerpe och Anuwong Inthirach.

För motståndet svarade följande skolor:
Växjö-Fagrabäck
Aneby-Furulid
Västevik-Ludvigsborg

Här är händelseförloppet, rond för rond:

Åseda mötte i första ronden Fagrabäck. Åseda motsvarade förväntningarna och drog hem en 3-1 seger. Segrade gjorde Anton, Emil och Victor. Anuwong fick ut kungen på fältet alltför tidigt och det slutade med materialförlust.

I andra ronden var det Furulids tur att få känna på Åsedas framfart. Siffrorna skrevs till maximala 4-0 efter imponerande spel av framförallt Anuwong som plockade bönder och fick till en snygg matt. Samtidigt hade Ludvigsborg roffat åt sig 5.5 poäng efter segrar mot Aneby och Fagrabäck med 2.5-1.5 respektive 3-1.Partipoäng räknades först och därför behövde Åseda med sina 7 poäng alltså bara 1.5 poäng mot Ludvigsborg för att ro hem DM-titeln och en plats i skol-SM.

I sista ronden inledde Åseda starkt med en snabb vinst för Victor på tredjebordet. Ludvigsborg utjämnade dock kvickt genom vinst på fjärdebordet. Anuwong hamnade i blåsväder och hans dam blev offer för en otäck bindning och därmed var förlusten ett faktum.

Anton och Emil mötte på första respektive andra bord de högre rankade bröderna John och Anton Fritz. Anton kom bra ut i öppningen mot sin ”Fritzare”, han tog en bonde och sabbade hans rockad. Anton missade tyvärr en vinstfortsättning, istället åkte han på en kvalitetsförlust och blev senare mattad när klockorna hängde på sin yttersta spets. Emil hamnade snett från början då han tidigt försatte sig i tidsnöd. Detta resulterade i en bondeförlust men Emil hängde kvar i partiet och skapade vissa remichanser, dock drog ”Fritzaren” även här det längsta strået. Resultatet skrevs till 3-1 för Ludvigsborg och Åseda blev därmed passerade med en halv poäng. Det kan man kalla en snöplig förlust.

Slutresultat:
1.Ludvigsborg, 8.5p
2.Åseda, 8p
3.Fagrabäck, 4p
4.Furulid, 3.5p

Vi önskar segrarna lycka till i riksfinalen!