» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Gold Open rond 4
den 26 november 2009
Så var även den näst sista ronden av Växjöarrangemanget Gold Open spelad och bokförd.

Mötet mellan fullpoängarna Rolf och Herr Jag blev trots relativt oambitiöst öppningsspel en spännande batalj. Rolf kom något bättre ut även om min ställning förblev solid men en smula passiv. Efter en förmodat hyfsat vältajmad centrumstöt och ett mindre effektivt löpardrag lyckades jag få ett något bättre slutspel. I den begynnande tidsnöden erövrades en ren kvalitet och även om ställningen var klart fördelaktig så var vinstföringen rätt komplicerad. Med knappa 3 minuter kvar på klockan valde jag att offra tillbaka och slutspelet med bonde över verkade tyvärr vara extremt svårvunnet och remin förhandlades fram.

I det andra toppmötet och prestigederbyt mellan Anton och Victor fick den sistnämnda tidigt en praktiskt irriterande ställning i en småudda öppning. Anton fick sig en god bonde och bättre ställning men Victor krånglade sin vana trogen till det så gott det gick och för ett kort tag osade det katt kring Antons kungsställning. Den samme redde efter ett par inexaktheter ut stormen varpå ställningen fort blev överväldigande och fullpoängaren ett faktum.

Även Angelina låg bra med i toppen med 2/3 trots w.o-torsken mot Victor. I denna rond ställdes hon som bekant mot Nedzad, det blev en sicilianare där Angelina som svart verkade komma okej ut. Nästa gång jag tog mig ett kik hade dock något hänt ty plötsligt hade hon hamnat två bönder under utan kompensation. Nedzad gjorde inte heller några misstag med vinstföringen utan avvecklade säkert och solitt.

Pelle fick möta Olof och efter en taktisk finess i öppningen vanns en bonde samtidigt som Olofs kungsställning blev prekär. Kort därefter erövrades en pjäs och därefter rådde minimala tvivel kring vem som skulle få signera en riktig tjockis till etta i sitt protkoll.

Fullständiga glasrikarresultat i koncis form:
Rolf - Emil ½-½
Anton - Victor 1-0
Nedzad - Angelina 1-0
Pelle - Olof 1-0
För lottning och mer resultat rekommenderas länken från tidigare inlägg.

Finalronden dröjer till den åttonde december. "VARFÖR DET?", kanske ni vrålar då. Det beror på gemytlig adventsblixt nu på tisdag. Kom dit, vetja!

Vid den outhärdligt asvarma datorn: Emil