» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Gold Open rond 3
den 20 november 2009
Åhå åhej vad är det som händer egentligen. Jo det ska jag för er förtälja. Härom större gårdagen inträffade lyckligtvis den tredje ronden av gyllene öppna på utsatt tid och plats. På schackligt palaver bjöd Anton tidigt med en Evans-gambit mot den talangfulle Tom Rydström. Anton kom väl ut och efter ett temporärt pjäsoffer borde han med fortsatt skicklighet visat vart skåpet skulle stå. Så blev emellertid inte fallet även om han lyckades spela till sig en kvalité. Toms idogna kämpande gav resultat då en uppnosig fribonde visade sig vara farligare än en bjässe och Anton föll sånär på målsnöret. Måhända var han rentav förlorad? Hursomhelst lyckades han ro hem steken ändå. Gratulerar, gratulerar, säger vi till Anton.

Victor mötte Rolf som svart och trots en fenomenal 5-minuters prepp från en ganska potent spelare lyckades den gode Victor inte rubba granitstabila Rolf. Undertecknad mötte gambitoraklet och mästerfifflaren Alf i ett Engelskt parti. Efter vissa svaghetsprovokationer och märkliga utfall fick jag ett materiellt övertag varpå svart ganska snart dukade under för en bindning som förde tankarna till det fruktansvärda, köttätande pungdjuret Tasmansk djävul.

Angelina spelade återigen vit i en Pircig sak mot Stefan. Svart verkade lyckas utjämna och utsikterna för införskaffande av poäng såg inte sinnessjuka ut. Dessbättre för Angie och sämre för Stefan fick den tidigarenämnda snart upp ett otäckt angrepp som under utomjordiskt mystiska omständigheter verkar ha inbringat Angelinas andra fullpoängare i turren.

Pelle "The man Lapidoth" spelade på hemmaplan vilket verkar ha haft viss betydelse då första ettan bärgades med kraft.

Övriga resultat och lottning till rond 4 finnes bäst på http://www.vaxjoschackklubb.se/2009/GoldOpen_2009.asp

I den fjärde och nästsista ronden blir det ytterligare ett glasrikarderby mellan Anton och Victor. Fantastiskt roligt för den som tycker det. Angelina ställs mot lurige Nedzad, Pelle mot Olof och de två återstående fullpoängarna Emil och Rolf möts med kraft.

Vid mackan med brie och hjortronsylt: Bajje