» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Märkligt i Mragel Open
den 10 november 2009
I den gångna helgen deltog undertecknad i den av Lunds ASK arrangerade Mragel Open. Tävlingen inleddes under fredagen med två snabbschackronder och ratingmässigt programenliga två poäng, dock inte utan kamp på kniven.

På lördagen inleddes sedan långpartierna där jag hade lottats mot tredjerankade Mende Dimovski, 2233. Efter ett irriterande långt parti och endast knugarna kvar på brädet kom vi överens om att remi var sunt. Fjärde ronden bjöd på på tok för mycket parti när jag spelade vit mot förstarankade FM Jasmin Bejotvic, 2380. Efter ett jämnt mittspel hamnade jag slutligen en kvalité över och fick upp ett slutspel med bra vinstchanser. Fördelen utökades sakteliga tills det i sista tidsnöden blev dags att förvalta sitt pund. I följande ställning återstod endast omvridandet av dolken i form av Ta8+ och partiet är i praktiken slut:

http://www.ladda-upp.com/bilder/26362/lindahl---bejtovic

I partiet spelades istället Th7 Lc3 Th8?? varpå världen kvickt blev en mycket mörkare plats.

Efter psykologisk bearbetning av lätt tveksam art under lördagskvällen fick jag möta LASK-junioren Jonas Källen som tidigt hamnade snett och efter två mindre kombinatriska drag hamnade i evigt materiellt underläge.

Detta innebar att jag inför sista ronden bara var en halva efter ledarduon och således troligtvis spelade om en andraplats. Förstaplatsen var mindre trolig. Jag fick Can Kabadayi på min lott och mitt fjärde svarta parti (av sex) vilket var en smutta trist. Can och jag var de enda på 3,5 poäng vilket innebar att vinnaren i partiet mellan oss skulle bli ratingprisvinnare och pristagare av maffig art. Efter att vit förhastat sig en smula i öppningen återgäldade jag omedelbart denna vänlighet med att dra på mig en onödig dubbelbonde vilket visade sig vara en positionell tabbe av kolossala mått. Därmed var det uppförsbacke i hela partiet och trots nära utjämning gjorde jag i tidsnöd ett par misstag för mycket och poängen liksom stålarna rann ur mina grovarbetarhänder.

Det blev slutligen en placering i paritet med min startranking men det kunde blivit bra mycket maffigare både en och två gånger. Vann gjorde till sist Jasmin Bejtovic följd av Michael De Verdier, Anders Nilsson samt nyss nämnde Can. Tack LASK för ett trevligt arrangemang, nästa Mragel Open arrangeras i vår - deltag eller var en fisk.

Imorgon är det dags för Gold Opens andra rond där vi främst ser fram emot derbymatcherna Antgum vs. Pellelusk och Hjerpe vs. Angie. Lär bli häftigt som få saker. Lev väl.

/Th8.