» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Rödeby Open och Ulf Lundell
den 10 augusti 2005
Rödeby open spelades nu i helgen den 4-8 augusti i karlskrona. Arrangörerna la tävlingen mitt i Lag-EM i göteborg men detta verkade inte påverkade antal anmälda.
Från glasriket hade fem ungdomar äran att få ställa upp i tävlingen.
Anton Gummeson 1775, Emil Lindahl 1731,
Victor Hjerpe 1591, Denny Dang 1224, Freddy Hellman 1220.
De beryktade Franssonbröderna med Angelina i spetsen hade på något vis inte hittat till anmälningsblanketten och lyste med sin frånvaro.
För Denny och Freddy var detta deras första långpartiturnering och hade blivit överrösta av "använd tiden" förmaningar av de övriga i glasriketensemblen.
Efter de två första ronderna hade Anton, Emil och Victor tagit en poäng, Freddy roffat åt sig en frirond och Denny förlorat mot två svåra motståndare.
Att nämna är att Emil spelade remi båda gångerna. Den första mot Magnus Wahlbom 2244 (f.d SM-gruppspelare) och den andra mot Markus Johansson 1447 (nuvarande växjö SK spelare!) som för övrigt hade mattat Anton Gummeson några månader innan i ett Skol-lagSM kval.
De fyra nästkommande ronderna var lite av en berg-och-dalban med varannan vinst och varannan förlust för den äldre generationen glasrikare.
Denny och Freddy med tidiga frironder fick fortsätta att tampas med alltför högrankade spelare. Ändock lyckades Freddy norpa åt sig en remi i sjätte ronden efter att ha missat vintchans.
Inför sista ronden låg det alltså till såhär:
Anton, Emil - 2.5
Victor - 2
Freddy - 1.5
Denny - 1

Emil mötte Lars folkesson 1452 och fick spela mot den luriga budapestgambiten. Efter att ha kommit lite fel i öppningen missade Emil Lars forcerade matt. Detta resultat skall man dock ta med en nypa salt då Emil hade råkat få i sig skämda räkor kvällen innan.

Anton mötte Stefan magnusson 1512 i skandinaviskt och en Grünfeldaktig ställning uppkom. Hans motståndare spelade sunt till en början tills han helt sonika satte en pjäs och gav upp ett par drag senare.

Victor hade tappat spellusten totalt och tog remi mot Anders östgard 1338.

Freddy fick spela mot en franskspecialist som bestämt hävdade att a6 i avbytesvarianten är något som alltid spelas och 4.c4 är förlust för vit.
Han hade kanske rätt för Freddy satte pjäs 30 drag senare och fick ge upp partiet.

Det stora glädjeämnet denna dag var Denny Dang som resolut och övertygande tog en poäng mot Markuz Lindgren 1308.
Detta betydde sammanlagt två poäng och delat rankingpris.
Tjohoo.

Slutställning för glasrikarna blev således särdeles godkänt

51.Anton Gummeson 3.5/7
68.Emil Lindahl 2.5/7
74.Victor Hjerpe 2.5/7
84.Denny Dang 2./7
86.Freddy Hellman 1.5/7

Slutligen vill jag bara uttrycka min imponation till Freddy och Denny som trots sin ringa långparti-erfarenhet spelade många bra partier.
Och så vill jag tacka arrangörerna för den alltid lika trevliga tävlingen och hoppas att den kommer fortsätta i många år framöver.

Förutom schack så var det också sailfestival i Karlskrona där Ulf Lundell var med och sjöng. Det kostade 20 kronor att se honom. Fantastiskt!


Godnatt och Spättekaka
Vid tangenbordet:
Anton "Stigge" Gummeson