» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Gött mos i Göteborg cup!
den 6 juni 2005
På fredagen den 3 juni begav sig ett gäng killar till vårt lands näst största stad för att visa vad man gick för på schackbrädet. Resan gick alldeles förträffligt och förutsättningarna kunde knappast vara bättre. På kvällen serverades en fantastisk måltid och efter detta gick de tävlande naturligtvis omedelbart till sängs, allt för att öka kommande dags chanser.

De spelande var i klass A: Anton, Emil och Victor.
Klass B:
Pajtim och Freddy.
Klass D:
Angelina.

I klass A, rond 1, skulle grabbarna ställas mot både dansk, landslagtjej och Hemmaplanare. Mötena gick alldeles enligt planerna med undantag för Anton som spelade en sicilianare mot Annika Lönnemark som blev aningen för tuff för vår vän och ordförande. I övrigt fortlöpte allt enligt planerna, Victor slog en dansk och Emil besegrade en Manhemit.

Pajtim och Freddy inledde lite försiktigt med en remi och en förlust. Pajtim hade klar vinst men i slutspel kan mycket hända som man så väldigt ofta säger.

Vi tar ett skutt till tävlingens 3:e rond där Emil mötte Victor med en oerhörd kampremi som resultat. Anton mötte någon från våra grannländer, vilket av länderna minns jag inte men han vann, med ett leende på läpparna, enligt egen utsago "med övertygande lätthet".

Pajtim o Freddy lirade på och poängen började så smått falla in. Freddy vann detta parti mot den lurige Mr. Frirond och Pajtim stod efter en dag på 1.5 starka poäng.

Ronderna gick sin gilla gång och lite utav enorm vikt fortgick. I rond 5 spelade Victor ut sitt fulla register o betvingade den ack så skicklige John Fritz. Snyggt jobbat Victor. I ronden dessförinnan spelade Emil och Anton ett synnerligt intressant Franskt parti som efter offer från Anton blev oerhört spännande. Anton letade efter matten men den verkade våra svårupptäckt. Emil kämpade på och kunde med mycket möda avvärja alla jobbiga hot och faktiskt vända partiet till ett smått gigantiskt materiellt övertag. Detta hjälpte dock föga eftersom att i måste man också ta hänsyn till ytterligare en aspekt nämligen klockan och det är ju synd att Emil inte lärt sig det ännu. Detta innebar i klarspråk att Emil fick stryk på tid. I rond 6 möttes Anton och Victor och också här blev det ett spännande parti där Victor hade från början ett visst övertag. Anton kom dock tillbaka på spurten och satsade allt på Victors svaga kungsställning. Detta gav resultat och Anton kunde inkassera ytterligare en vinst.

Inför slutronden var läget följande:
KLass A
1.Victor Nithander 6/6 (redan klar segrare)
2.Anton Gummeson och John Fritz 4/5
4.Victor Hjerpe och Emil Lindahl 3.5/6

Klass B:
Pajtim 3.5/6
FReddy 2/6

Klass D:
Angelina 4.5/8 (rätta mig om jag har fel)

Både Anton och Victor ställdes mot spelare från de lite lägre regionerna i tabellen och vann komfortabelt. Emil mötte ledaren Victor Nithander, 2331(!) och spelade Trompowsky;

1.d4 Sf6
2.Lg5 c5
3.d5 Db6
4.Sc3 Dxb2
5.Ld2 Db6

Denna (enligt Patrik Fransson) Fantastiska variant ledde till ett visst utvecklingsförsprång som i sin tur ledde till att Emil kunde vinna en pjäs för 2 fribönder. Dessa bönder gick tyvärr i förband och vållade så pass mycket besvär att Emil fick offra tillbaka. Detta gjorde emellertid inte så mycket utan Emil fick en merbonde vilket tyvärr inte hjälpte så värst mycket. Kombatanterna tog i ömsesidig tidsnöd remi vilket innebar en smarrig skalp för en glad Emil. Det hade varit trevligt med en vinst men ½ är bättre än inget.

Pajtim ställdes mot B-gruppens 2a Simon Rosberg (ungefär 2050) och slet men Simon kunde efter cirka 25 drag betvinga Pajtim i en Siciliansk drake. Freddy mötte en dansk tjej och kanske distraherade hennes skönhet hans koncentration för rätt som det var så låg han under med kvalle. Detta missöde resulterade i en förlust.

Slutställningar:
Klass A
1. V. Nithander 6.5/7
2. J. Fritz (efter lottning mot Anton) 5/7
3. A. Gummeson 5/7
4. V. Hjerpe 4.5/7
5. E. Lindahl 4/7
etc.

Klass B
Referatören ber att få återkomma.

Klass D
Samma här.

På söndagskvällens blixt skördades det också en del framgångar för GSK:arna:
1. John Fritz 12/14
2. Emil Lindahl 11/14
3. Anton Fritz 10.5/14
4. Anton Gummeson 10/14
5. Victor Hjerpe 8.5/14
Freddy Hellman 7/4

Bokpriser till de 3 av GSK:arna. Lev väl!

//Emil.