» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
Gigantmöte och en oväntad remi
den 9 mars 2005
Den femte ronden i Växjös KM är spelad. Victor mötte Paul och kom lustigt ut redan från början efter
1.e4-e5 2.Sf3-Sc6 3.c3-Sf6 4.Ld3?-d5!
Victor gick först in i en ponzinani med c3 men spelade sen det smått katastrofala Ld3 som bara ger svart stora motchanser. Daniel pressade på under hela partiet och höll tag i fördelen ända in till slutspelet men tog remi i en bättre ställning. Victor får ta nya tag i sjätte ronden.

Det omskrivna gigantmötet ägde också rum i rond fem. Anton och Emils parti hade fått skjutas upp en vecka eftersom Emil haft sprängande huvudvärk vid det första speltilfället. Detta gav möjlighet till mera förberedelser inför sammandrabbningen. Emil valde att spela Scheveningen och partiet följde Topalov-Kasparov i fjorton drag tills Anton spelade det något mystiska Dh2 men som visade sig vara väldigt verkningsfullt. Det var angrepp på båda sidor då svart tryckte på damflygeln och vit på kungsflygeln. Anton spelade g6 i det sjuttonde draget och hotade riva upp kungställningen. Emil svarade med ett modigt tornoffer Txc2 . Tornoffret funkar i alla varianter utom en. Istället för att slå tornet med Kxc2 spelade Anton h6!. Emil försökte ruffla till det med b3 som hade vunnit om inte vit vore vid draget. Vit bytte av alla bönder på kungsflygeln med schack och svart gav upp med två drag från matt.
Istället för Txc2 kanske Tfd8 hade varit korrekt då kungen har en flyktruta. Anton hoppas nu på att kunna ta Växjös KM-titel men han har fortfarande kvar regerande titelhållare Björn Morén och svårslagne Ola Andersson.

Resultaten således
Victor Hjerpe 1593 - Daniel Paulsson 1505 remi
Anton Gummeson 1749 - Emil Lindahl 1671 1-0