» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
"En osäker seger med största säkerhet"
den 27 februari 2005
Idag spelade Glasrikets andralag bortamatch mot SK Framåts glada gäng och fick en riktigt tuff match. De 5 man starka GSK-laget innehöll denna gång 2 debutanter i Freddy Hellman och Pajtim Krasniqi.

Freddy på fjärdebordet öppnade som svart mycket kaxigt med:
1.f4 e5
Detta visade sig dock vara i kaxigaste laget då han tyvärr åkte på en springarmatt efter en dryg timmas spel och en tidig uppförbacke för laget var ett faktum.

Pajtim på femte bord spelade en sund och bra öppning men satte sedan en löpare rakt av och hamnade dessutom i en jobbig försvarsposition. Resten av partiet spelade han riktigt bra, han lurade motståndaren att offra en pjäs vilket förvisso gav hans kombatant ett starkt angrepp men efter en avbyteskombination uppstod ett tornslutspel med bonde över för svart. Slutspelet var turligt nog relativt lätt att hålla och "Pajen" skötte det klanderfritt.

"Björnen" på första bord spelade som vanligt säkert och var den enda i Glasriket som stod bättre rakt igenom, han vann tidigt en bonde som han senare var synnerligen ovillig till att ge tillbaka och förde partiet med säker hand till vinst.

Ställningen var nu 1,5-1,5 och på andra och tredje bord stod varken Emil eller Victor speciellt bra. Victor låg under med bonde och Emil spelade lite väl hårt på vinst o hamnade i stället i en något sämre ställning. Victor kämpade o slet som ett djur och fick tillbaka bonde med valuta. Framåt-spelaren offrade till sist en löpare för 2 bönder men det blev aldrig riktigt farligt och Victor briljerade sedan över mållinjen genom att besegra sin motståndare både på klockan och på brädet.

Emil "emme" Lindahl hade sedan fint flyt då hans motpart beslöt sig för att byta dam och ett någorlunda likvärdigt slutspel uppstod med 2 torn + springare och 6 bönder var. Emil lirade stabilt, skapade en fribonde o en välplacerad springare o släppte sedan inte på trycket. Efter en kombination som vann kvalitet var partiet i praktiken slut även om hans opponent fortsatte ytterligare några drag innan han stod inför forcerad matt och slutligen sträckte vapen.

Detta innebar en ny seger för andralaget som nu ligger tvåa i IV:20, tyvärr utan andra än teoretiska chanser att vinna serien. Bordsresultat:

Chrillo Lindholm, 1624 - Björn Ottosson, 1761 0-1
Peter Larsson, 1388 - Emil Lindahl, 1671 0-1
Ingemar Augustsson, 1344 - Victor Hjerpe, 1593 0-1
Lars Eriksson, 1338 - Freddy Hellman, 1200 1-0
Oskar Niklasson, 1300 - Pajtim Krasniqi, 1200 ½-½
Snittrank GSK: 1485
Snittrank SK Framåt: 1391

Ha det gott!
// Emil.