» HEM
» NYHETER
» REJTING
» AKTIVITETSPLAN
» INFORMATION
» LÄNKAR
» FORUM (
17 okt)
» ARKIV (
nytt fönster)
God början i Växjö
den 27 januari 2005
Glasriket har tre deltagare i Växjös klubbmästerskap i år och målsättningen är givetvis att ta tredelad förstaplats i A-gruppen
Anton Gummeson, Emil Lindahl och Victor Hjerpe spelade första ronden i tisdags där de bjöd på kvalificerat motstånd.
Magnus Hall 1627 - Anton Gummeson 1749 0-1
Emil Lindahl 1671 - Alf Isaxon 1954 ½-½
Ola Andersson 1764 - Victor Hjerpe 1593 ½-½

Anton spelade franskt och roffade tidigt åt sig en bonde i en något avig variant. Magnus försökte få så mycket spel som möjligt för bonden och efter några tveksamma drag från Anton började det se lite ruggigt ut på svarts kungsida. Magnus offrade två bönder till som Anton i lätt tidsnöd glatt tog emot. Efter fyrtiodragskontrollen ledde svart på så vis med tre bönder men att försvara sig mot en kreativ Hall är inte alltid så lätt. Vit stod troligvis på vinst när han gjorde en blunder och Anton kunde matta med dam och löpare!

Emil fick efter dragföljden
1.d4-d5
2.c4-Sc6
3.e3-e5
möta någon blandning av Albins motgambit och Tjigorin som för övrigt spelades i stormästartävlingen Corus i Wijk ann Zee där svart vann.
I Emils parti kom han ut ur öppningen med merbonde och lyckades hålla den ända till slutspelet där han stod på klar vinst. Efter en taktisk missbedömning var han dock tvungen att byta ner, då all fördel försvann (olikfärgade löpare) och partiet mynnade ut i remi. Tråkigt när det annars var oklanderligt och säkert spel från Emil sida.

Victor tyckte att en sicillianare var på sin plats men Ola ville inte gå in i de (enligt mig) mer spännande varianterna utan valde Alapins försvar.
1.e4-c5
2.c3-

Victor slog till i centrum med 2-d5 och spelade stabilt och bra. Vit kunde inte påvisa någon fördel alls och efter en rad avbyten och välbedömda remierbjudande från svarts sida accepterade vit till slut ställningens karaktär och en halva tilldelades båda spelarna.

Inget dåligt resultat från Juniorernas sida och vill det sig väl kanske det är en Glasrikare som blir den sedvanliga simultanangivaren efter Växjös KM.

Lev väl
Vid Tangentbordet
Anton Gummeson
Självutnämnd justerare: Emil Lindahl