Skugga Skugga Skugga
Skugga

Linje
Publicerad den 10 oktober 2010
Sebastian
Utskriftvänlig
Lagledarens betraktelser
3 matcher spelade, en superb insats!

I helgen spelades som sagt de första 3 ronderna i årets elitserie. LASK tog 19 av 24 partipoäng, inga partiförluster, vann alla matcherna och innehar för tillfället den symboliska serieledningen! Att LASK lyckades med denna fina start på hemmaplan var dessutom extra roligt, och alla som var inblandade i arrangemanget gjorde en fantastisk insats. Kafeterian var som vanligt fylld med Nejibs härliga mackor och alla bord, stolar och bräden var på plats.

Mot Solna SS på fredagen såg det länge rätt jämnt ut, även om Nils lyckats lura till sig en bonde och vann övertygande. Efter ungefär 3 timmar och 45 minuter i den begynnande tidsnöden ändrades våra ställningar åt det bättre, och matchsegern var i princip säkrad. Drazen, som tidigt hade fått en ganska bra ställning, inkasserade hela poängen efter lite komplikationer. Linus fick in ett fint offer och avslutade angreppet på ett övertygande sätt. Silas, som tidigare hade stått lite sämre, fick en aktiv kung och visade återigen upp hur man ska spela med torn mot två lätta pjäser (för er som inte läst boken Rook vs Two Minor Pieces av Lund, gör det!). Axel spelade ett sunt parti där fördelen växte och med lite försvarspel vanns partiet. Jesper ställde motståndaren för svåra hinder i dennes tidsnöd, vilket han inte redde ut. I detta läge ledde LASK med 6-0, och Hans och Jasmin kunde fastställa slutresultatet med två remier.

 Mot Farsta SK fick lagledaren agera parkeringsplatsletare åt en spelare. I en kort stund då framförvarande bilar stod solitt stilla och på ett föredömligt sätt blockerade parkeringshuset blev lagledaren faktiskt lite rädd, men sen ordnade sig allt. Det såg dock inte heller helt enkelt ut ganska långt in i matchen, men Nils hade återigen kopplat greppet tidigt i partiet. Axel såg också ut att få en stor fördel, men lyckades inte förvalta denna. Drazen fick en bra ställning som svart och avgjorde i tidsnöden. Jasmin utnyttjade Kezlis ökända tidsnödssituation och vann ett säkert parti. Jesper visade att hans första vinst inte var en turvinst, utan vann återigen. En förträfflig comeback i elitserielaget efter att inte ha spelat på ett tag! Mladen hade lite ont om tid, men drog snabbt och lyckades hålla ihop ställningen. Silas fick in en trevlig holländsk, men fick dela poängen med motståndaren. När sedan Hans, Axel och Mladen tagit remi hade LASK vunnit med 6-2.

I söndagens match mot Västerås SK fick lagledaren hoppa in. Detta blev en förhållandevis kort uppvisning, och det fredliga partiet var det första som var klart i matchen. Jasmin hade tidigt kopplat greppet och lyckades vinna elegant. Nils kom lite snett i en kungsindier, men kämpade bra och höll partiet till remi. Hans fick äntligen en vinst, och visade hur man ska vandra framåt med en bonde, så att den tacksamt kan få bli en ny dam. Axel kom lite bättre och nobbade ett remianbud, men fick nöja sig med en solid remi mot Ralf Åkesson. Linus och Mladen spelade bra och manövrerade ut sina motståndare. Slutligen fick Silas ta remi i ett tornslutspel, och LASK hade därmed vunnit med 6-2.   

Hur gick det för våra konkurrenter? SK Rockaden Stockholm imponerade och även om Team Viking tappade en matchpoäng, är båda fortfarande i allra högsta grad med i loppet. Sammanfattningsvis, alla gjorde en bra insats! Nu är nästa rond den 13:e november borta mot Eksjö-Aneby-Alliansen!

Serietabellen

Linje

  Hans Tikkanen
  Nils Grandelius
  Tiger Hillarp
  Jesper Hall
  Axel Smith
  Jasmin Bejtovic
  Silas Lund
  Sebastian Nilsson
  Mladen Gajic
  Drazen Dragicevic
  Linus Olsson

 » Tillbaka till startsidan
 
Skugga Skugga Skugga