Skugga Skugga Skugga
Skugga

Linje
Publicerad den 1 oktober 2010
Sebastian
Utskriftvänlig
Det räcker nu!
Ett enat folk kan aldrig besegras!

Är schack en individsport eller en lagsport? Säkert är det mest associerat till att vara en individsport, men ett lag är trots allt ett lag, oavsett om man spelar samtidigt eller bredvid varandra. Vad gör ett lag framgångsrikt? En fantastisk laganda är oerhört viktigt, inte minst därför att det ger ett långsiktigt perspektiv. Vad som kanske inte är lika uppenbart, men som likväl är väldigt viktigt, är vinstens sötma. Att vinna utan laganda är säkert väldigt kul, men att vinna där alla har samma mål är ett minne för livet. Ett minne för alla inblandade.

LASKs senaste resultat sedan nystarten i elitserien 1999 har varit 6 4 7 8 5 7 6 2 3 4 2. Jag vet ju vilken siffra som saknas. Vad mer ska man säga? Jag vet att jag talar för LASKs lag när jag säger att många är beredda att offra mycket för att få vinna med LASK. Vilket år ska LASK egentligen vinna? Drömmen om framtiden kan lätt svälta ihjäl. Väldigt lätt. Enligt en polsk klimatolog ska vintern 2010-2011 dessutom bli den kallaste på 1000 år. Om det här nu visar sig vara sant får vi allt se till att brinna för något.

Laganda. Jag tror jag talar för alla i laget när jag säger att alla välkomnar Jan Smeets och Kaido Külaots med öppna armar. Dessa spelare är inte obekanta för LASK, utan tvärtom. Jan Smeets förlorade mot Hans redan för 9 år sedan, i Hallsberg. Sedan förlorade han mot Hans igen i ungdoms-VM 2004. Därefter har han blivit Holländsk mästare 2008 och 2010, samt spelat i Amber Super Chess Tournament. Kaido Külaots känner LASK lika bra som LASK känner LASK, då han spelat mot i princip samtliga i vårat lag. Han har varit fantastiskt trevlig alla gånger vi träffat honom, trots att han stoppade Nils från en IM-norm en gång i tiden.

Det är i princip omöjligt att inte nämna lagets individuella spelare i detta inlägg, men jag kommer trots allt inte göra det. Att LASKs lag haft fantastiska individuella resultat senaste året med alla möjliga sorters titlar kan väl knappast ha undgått någon. Jag vill inte påstå att det har något med elitserielaget att göra, men trots att dessa spelare har gjort oerhörda personliga framgångar är det uppenbart vad de värderar högt.

Senast LASK vann var 1978...

Det här kommer att vara Lunds Elitserielags hemsida, med regelbunden uppdatering. Välkomna!

Linje

  Hans Tikkanen
  Nils Grandelius
  Tiger Hillarp
  Jesper Hall
  Axel Smith
  Jasmin Bejtovic
  Silas Lund
  Sebastian Nilsson
  Mladen Gajic
  Drazen Dragicevic
  Linus Olsson

 » Tillbaka till startsidan
 
Skugga Skugga Skugga