SM 2010
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Linje
Publicerad den 1 juli 2010
Michael de Verdier
Utskriftvänlig
Intervju med Arash Abdollahzadeh Sani
Tidigare intervjuer med SM-gruppsspelarna: Stellan Brynell, Hans Tikkanen, Jonny Hector, Nils Grandelius, Peter Vas, Anders Eriksson och Tiger Hillarp.

Berätta kort om din schackkarriär

Jag har vunnit det Iranska mästerskapet för olika åldersgrupper (till exempel U10, U14 , U16 och U18) flera gånger. Jag var med i  VM och Asiatiska mästerskapen mer är sex gånger för det  iranska landslaget. Jag kom på tredje plats i U16-olympiaden på fjärde bordet när tävlingen ägde rum i Indien. Förra året vann jag Junior-SM och kom trea i Skol-SM.

Hur skulle du beskriva din egen spelstil?
Jag tycker om komplicerade ställningar , där kan jag göra bra ifrån mig, och jag är duktig i öpningsfasen också.
Finns det någon schackspelare du beundrar? Motivera!
Kasparov har alltid varit min största favorit , och sen blir det Viswanathan Anand.
Målsättning SM 2010?
Jag vill bara göra bra ifrån mig som förra året i JSM , det beror på hur det går. Men jag ska göra mitt bästa i alla fall.
Vad gör du när du inte spelar schack?
När jag inte spelar schack går jag på högskolan och studerar till elingenjör. Annars spelar jag fotboll med kompisar. Jag tycker mycket om fotboll.
Förra året vann du Junior-SM. Då sa du att du skulle försöka träna 2-3 timmar om dagen fram till SM 2010. Hur har det gått?
Jag kunde tyvärr inte träna lika mycket som jag tänkte, men det är precis som förra året, då jag inte hade tränat alls inför JSM. I ett år hade jag slutat spela schack och spelade bara ett parti varje månad för klubben i Superettan.
Har du varit i Lund förut?
Jag har aldrig varit i Lund tills nu.

 
Linje

  

Kreativt tänkande


 
Skugga Skugga Skugga