SM 2010
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Linje
Publicerad den 13 maj 2010
Axel Smith
Utskriftvänlig
Deltalift Open 2010
Idag startar 7:e upplagen av Deltalift Open i Laholm. Deltagarrekordet från förra året är 104 deltagare, och det blir nästan lika många i år.

Topprankade GM Evgenij Agrest tvingades dessvärre dra sig ur pga sjukdom. De fyra högst rankade är istället Jonny Hector, Stellan Brynell & Björn Ahlander, Limhamns SK, samt Hans Tikkanen, Lunds ASK. Jag har själv också tagit den korta resan över Hallandsåsen för att komma hit för fjärde gången.

Fem partier kommer att livesändas från turneringen, se http://deltaliftopen.deltalift.se/ Det kommer ett reportage från varje speldag här på SM-hemsidan.

2005 lyckades arrangörerna locka Ulf Andersson att ställa upp, hans första öppna turnering i Sverige på mycket länge. Det året åkte jag till Laholm i förhoppning att få spela mot honom, men lottningen föll inte ut som jag hoppades. Ulf delade segern i turneringen. 2007 gjorde jag ett nytt försök att få möta honom, och blev lottad mot Ulf i mitten av turneringen. Tyvärr valde han i det läget att ta en paus, och lottningen gjordes om. Snöpligt värre. Ulf förlorade inte något parti vid de tre tillfällen han deltog i Laholm.

Deltalift Open är en mycket trevlig turnering som är lätt att återkomma till. Laholms teater  fungerar som spellokal och gamla stan ligger bara 100 meter bort, med kullerstensgator och korsvirkeshus. Laholm blev stad redan på 1200-talet. Från spellokalen kan man se ut över ån Lagan, och det finns flera trevliga matställen i närheten. Kort och gott: en av de trevligaste turneringarna man kan spela.

Linje

  

Kreativt tänkande


 
Skugga Skugga Skugga