SM 2010
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Linje
Publicerad den 29 april 2010
Ellinor Frisk
Utskriftvänlig
Klubbligan
Örebro leder SM:s klubbligan tätt följd av Manhem.

Anmälningarna till SM ökar för varje dag. En något otippad ledare är Örebro SS som har tolv anmälda spelare. Storklubben SS Manhem följer strax därefter med tio spelare och sedan kommer flera klubbar med sju spelare eller mindre. Anmäl dig och ge din klubb en mer framskjuten placering! 

Klubbligan (topp 9)

1. Örebro SS         12
2. SS Manhem      10
3. Sollentuna SK   7
4. Wasa SK            6
5. Alingsås SS       5
6. Limhamns SK   5
7. Arboga SK          5
8. SS Gambit          5
9. Rödeby SK         5

Klubbligan uppdateras varje vecka. Den följs även av en intervju med en av SM-deltagarna. Först ut är Niklas Persson, ordförande i arrangörsklubben Lunds ASK:

Vad lockar dig att spela SM?
- Att det går i Lund! Jag har spelat SM två gånger tidigare: i Umeå 2003 och Göteborg 2004. Under SM i Göteborg spelade jag ett trevligt parti där jag offrade tornet och vann. Sådana minnen gör förstås att man gärna återvänder till SM.
 
Vilken klass tänker du ställa upp i?
- Klass II. Eventuellt spelar jag även weekend-turneringen men jag skulle vilja ha tid att följa partierna från SM-gruppen. Förhoppningsvis är det fortfarande spännande när två ronder återstår.

Vad tycker du om det nya SM-formatet?
- Jag tycker det är en förbättring. Det blir mer intensivt med nio dagar och jag tror att grupperna blir bättre tack vare detta. Att spelet endast pågår under eftermiddagen gör också att grupperna blir mer koncentrerade.
 
Som ordförande i LASK, vilka är dina förhoppningar med  arrangemanget?
- Jag hoppas förstås att vi får en SM-vinnare från LASK och att många från klubben tar chansen att delta i SM. I övrigt hoppas jag förstås att arrangemanget blir lyckat och att alla gäster ska trivas i Lund!
Linje

  

Kreativt tänkande


 
Skugga Skugga Skugga