SM 2010
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Linje
Publicerad den 23 september 2009
Axel Smith
Utskriftvänlig
www.lask.se/sm2010
På hemsidan kommer vi att bevaka SM med:
- fotografier från varje rond
- rondrapporter med fokus på SM-gruppen
- bulletin med kommenterade partier
- partierna från elitklasserna samma dag som de spelats
- livesändning som Anders Hansen sköter!

Efter önskemål har SM-gruppens start senarelagts till 14.00, för att göra den lättare att följa för övriga deltagare. Det är gratis inträde i kommentatorsrummet, som öppnar en halvtimme efter rondstart. Michael de Verdier är huvudkommentator och kommer att assisteras av ett par andra. 18.00 varje dag kommer spelare från SM-gruppen att intervjuas.

Innan SM kommer vi att porträttera ett antal spelare här på hemsidan. Har du något önskemål om vem och vilka frågor som bör ställas? Maila deverdier@schackstudion.se

Åtta frågor till Michael de Verdier

1) Hur skulle du beskriva dig själv som schackspelare?
Jag gillar att variera mina öppningar även om jag har en grundrepertoar som består av solida varianter. Förut var jag ofta rädd för taktik och försökte spela väldigt försiktigt, men sen jag flyttade till Lund har jag inspirerats av hur andra spelar schack. Men jag tror fortfarande att mitt spel genomsyras av positionella tendenser, inte så mycket angreppsschack.
2) Vilka är dina schackliga förebilder?
Om man ser till de bästa i världen så beundrar jag renheten i Kramniks spel. Men jag fascineras även av Morozevich och Shirov som spelar lite vildare schack. Jag sympatiserar med alla schackspelare med en genuin kärlek för spelet, amatörer som proffs. Jag trivs med människor som man märker har en passion för att spela schack.
3) Vad studerar du?
Jag har lite halvhjärtat studerat engelska i Lund under ca ett år. Nu i höst vet jag inte vad jag vill göra. Idealsituationen vore nog att kombinera schackträning/spelande med ett deltidsjobb.
4) Vilka målsättningar har du med ditt schackspelande?
När jag var liten junior från Huskvarna ASK var målsättningen att spela i Elitserien. Det är avklarat. Målet just nu är helt enkelt att bli en mycket bättre schackspelare.
5) Nu blir du kommentator under SM 2010.
Det blir en rolig utmaning för mig!
6) Hur ska du förbereda dig?
När startlistan i SM-gruppen är fastställd kommer jag att titta på deltagarnas öppnings­repertoarer och spelstilar för att skapa mig en uppfattning om hur de vill spela. Jag hoppas också på att vara en mycket bättre schackspelare då än vad jag är nu genom fortsatt träning.
7) Du ska vara fotograf, kommentera och fixa bulletinen. Kommer du att hinna med allt?
Jo, jag kommer att få hjälp av flera starka spelare från LASK, som också ger sin syn på partierna.
8) Vem tror du vinner SM-gruppen?
Nils har redan bevisat att han är farlig på kortare distanser. Den som tar flest poäng vinner. Det ska bli kul att se hur de lite mer oprövade spelarna Peter Vas och Arash Abdollah klarar sig.

Linje

  

Kreativt tänkande


 
Skugga Skugga Skugga